Deksel met geïntegreerd schuifdak op silo voor European Bulk Services Rotterdam

18 juli 2019

European Bulk Services (EBS) is één van de belangrijkste bedrijven in de haven van Rotterdam en is actief in de op- en overslag van droge bulk producten zoals biomassa, mineralen en kolen.

Schuifdak EBS (1)

EBS contacteerde Blommaert met de vraag om een schuifsysteem te ontwikkelen in een bestaand deksel op één van hun silo's aan de Botlek in Rotterdam. Het telkens op- en afnemen van het deksel is na lange tijd niet meer conform met de huidige veiligheidsvoorschriften. Daarom wenste men hierin een schuifdak te integreren. Dit maakt dat het deksel zelf niet meer hoeft verplaatst te worden.

Schuifdak EBS (6)

In samenwerking met de firma Ivens werd door Blommaert een nieuw deksel gebouwd waarin een schuifdak van 9 x 9 meter werd geïntegreerd. Het dak bestaat uit 4 aluminium schuifluiken die zorgen voor een volledige opening van 100% in het nieuwe deksel. Dit is dus optimaal naar toegankelijkheid toe.

Het schuifdak wordt elektrisch aangedreven en kan in minder dan 1 minuut geopend en gesloten worden. Zo is Blommaert erin geslaagd om een passende oplossing te vinden op maat van de klant.

In onze brochure schuifdaken vindt u alle informatie over de vele mogelijkheden van onze mobiele overkappingen. U kan ze hieronder  downloaden.

Mobiel_Dak_7

Download onze brochure

Ontdek de vele voordelen van Blommaert schuifdaken

Download 

Ook interessant

Deze blogpost over Schuifdaken